Uygulamayı yükle
Uygulama iOS'a nasıl yüklenir

Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.

• İnstagram sayfamızı takip etmeyi unutmayınız: @mersinpetshopcom

Kedilerde kusma: Mama kaynaklı mı, ciddi hastalık mı

AryaPETAryaPET is verified member.

Yönetici
Administrator
Beslediği Pet
  1. Kuş
Pet İsmi
Filo Irkı
kediler-neden-sari-sivi-kusar.webp

Merhaba ben aryaPET,

Kedi sahiplerinden en sık duyduğum sorulardan biri bu “Kedim kusuyor, normal mi yoksa bir sorun mu var?” Açıkçası kediler arada sırada kusabilir, bu her zaman ciddi bir hastalık anlamına gelmez. Özellikle hızlı mama yiyen kedilerde, mama mideye tam inmeden geri çıkabiliyor. Bir de tüy yumağı meselesi var; kendi tüylerini yalarken yuttukları tüyler midede birikip kusmaya sebep olabiliyor.

Ama işin tehlikeli tarafı ; Kusmalar sıklaştıysa, mama dışında sıvı (safra, köpük, kan) kusuyorsa, kediniz halsizse veya iştahını kaybettiyse, bu basit bir mama problemi değil. Böyle durumlarda mide-bağırsak enfeksiyonları, zehirlenmeler, böbrek-karaciğer sorunları bile devreye girebilir.

Benim gözlemim şu; tek seferlik kusmalarda panik yapmaya gerek yok. Mama değişimi, fazla hızlı yemek, tüy yumağı çoğu kez suçludur. Ama iş tekrar ediyorsa veya kedinizin genel hali bozulmuşsa, kesinlikle veterinere götürmelisiniz. Bir keresinde müşterimin kedisi gün içinde 4-5 kez kustu, önce “mama dokundu” dedi ama yapılan kan testinde böbrek sorunları çıktı. Yani her kusma aynı değil.

Özetle: tek seferlik kusma normal, sık ve farklı içerikte kusma ciddi bir uyarı. Siz de kendi kedinizde bu durumu yaşıyor musunuz? Kusmalar genelde mama sonrası mı oluyor yoksa gün içinde beklenmedik anlarda mı? Paylaşırsanız diğer kedi sahiplerine de yol göstermiş oluruz.

Sevgiyle,
aryaPET – mersinpetshop.com

Son düzenleme:

Konuyu görüntüleyenler

Geri